2. Duurzame didactiek

Geef les vanuit een brede kijk op de wereld. Het klimaat, de natuur en de menselijke samenleving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Duurzame didactiek legt daarom nadruk op de samenhang tussen ecologische, maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken, op het verbinden van verschillende vakken, de leeromgeving en de wereld buiten.

In deze masterclass plaats je de lessen en opvattingen van jou en je school binnen verschillende duurzame onderwijsmodellen waaronder de Whole School Approach (WSA) en het Model Duurzaamheidsonderwijs van Teachers for Climate. Je krijgt een inleiding in de duurzame didactiek van Stichting Technotrend, gebaseerd op systeemdenken en challenge-based learning.

Na deze module ken je de basisprincipes van onderwijs voor duurzame ontwikkeling. Je kunt lesaanbod aan de hand van deze principes toetsen, plaatsen en ontwikkelen

Wil je meer informatie over deze masterclass? Of wil je meteen boeken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We kijken er naar uit kennis met je te maken!

Deze masterclass wordt gegeven door...

Wieneke Maris
Wouter Buursma
Mark Boode

Masterclassduurzaamonderwijs is een samenwerking tussen:

-academievoorduurzaamonderwijs.nl
-teachersforclimate.nl
-stichtingtechnotrend.nl

Privacyverklaring
Masterclassduurzaamonderwijs, 2024