4. Toekomstdenken (Future Design)

Creëer met je leerlingen een positieve kijk op de toekomst. Hoe willen we dat onze toekomst eruit ziet? Welke invloed hebben we hierop? Leerlingen horen veel dystopische voorspellingen en zien weinig mogelijkheden om deze te keren. Deze workshop vertelt een optimistisch verhaal. We gaan in op het ontwikkelen van verbeeldingskracht en fantasie, het denken in scenario’s, initiëren van veranderprocessen, schetsen van tijdlijnen, omgaan met onzekerheden en het filosoferen over nieuwe normen en waarden: tools om zelf de toekomst vorm te geven. We eindigen met ervaren van een ontwerpopdracht.

Samen bouwen we aan een toekomst vol mogelijkheden, waar verbeeldingskracht en collectieve actie centraal staan. Inspireer je leerlingen om zelf de architect van een hoopvolle toekomst te worden.

Na deze masterclass ben je bekend met de basisprincipes van future design en heb je tools om met leerlingen gewenste lange termijn ontwikkelingen te verbeelden.

Wil je meer informatie over deze masterclass? Of wil je meteen boeken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We kijken er naar uit kennis met je te maken!

Deze masterclass wordt gegeven door...

Mark Boode
Wouter Buursma
Frank Goethals

Masterclassduurzaamonderwijs is een samenwerking tussen:

-academievoorduurzaamonderwijs.nl
-teachersforclimate.nl
-stichtingtechnotrend.nl

Privacyverklaring
Masterclassduurzaamonderwijs, 2024