9. Buitenonderwijs

Creëer verbinding met de natuur door onderwijs deels buiten te geven. Leren in en van de natuur krijgt steeds meer aandacht. Het ontspant, verbindt, inspireert en verrast. Alle zintuigen worden geprikkeld, hierdoor kunnen leerlingen meer leren en onthouden. Maar buiten lesgeven (ook als je in de lente buiten een les wiskunde geeft) vraagt om een eigen didactiek. In deze module – die uiteraard buiten wordt gegeven – verken je de achtergronden en praktisch toepasbare werkvormen van outdoor learning. Ook gaan we in op het vinden of creëren van geschikte buitenlesplekken.

Na deze masterclass ken je de basisprincipes van outdoor learning en heb je tools voor het ontwerpen en geven van lessen in de buitenomgeving. Deze masterclass wordt ondersteund door de Stichting Biomimicry en het Parlement der Aardbewoners van Wageningen Universteit.

Wil je meer informatie over deze masterclass? Of wil je meteen boeken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We kijken er naar uit kennis met je te maken!

Deze masterclass wordt gegeven door...

Jeanette Morren
Saskia van den Muijsenberg

Masterclassduurzaamonderwijs is een samenwerking tussen:

-academievoorduurzaamonderwijs.nl
-teachersforclimate.nl
-stichtingtechnotrend.nl

Privacyverklaring
Masterclassduurzaamonderwijs, 2024